Hala , byavångskola

ingredienser: makaroner, salt, tomat sås, varmt vatten, lök, räkor, vit lök,svart peppar, citron. GÖR SÄ HÄR: lägg makaronerna i varm vatten med lite salt. Vänta tills det kockar(7min).ta en skål med tomat sås(en sked) hel i vatten och skär löken och vit löken i SMÅ bitar. Lägg också räkorna i. kocka det i 5min.ta makaronerna i en talrik hel på såsen. ja! nu är det färdigt att äta och njuta med maten! :D(Efter rät) ingredienser:(frukt)äpple, päron, mango, apelsin, kiwi, citron jusen. GÖR SÅ HÄR: skär frukterna i små bitar. Blanda frukten tillsammans. Hel jusen i.ja! nu är det färdigt att äta och njuta! :D

TÄVLINGSBIDRAG

Här kan du se och inspireras av bidragen som tävlar. Är du också en resterkock? Var med i tävlingen! Du får delta med flera bidrag samtidigt. Och glöm inte: alla idéer är bra idéer.

Visa fler bidrag

VAD ÄR EGENTLIGEN
BÄST FÖRE-DATUM?

Bäst före-märkningen är egentligen en garanti från producenten att varan vid detta datum håller exakt samma kvalitet som vid tillverkningstillfället. Till exempel att en läskedryck innehåller lika mycket kolsyra som när den tillverkades, att pastan har samma spänst och att ketchupen är lika krämig. Datumet säger alltså inte att varan blir otjänlig detta datum, till skillnad mot ”Sista förbrukningsdag” som används på till exempel kött, fisk och fågel.

Bäst före-märkningen sätts dessutom med enorma marginaler, vilket innebär att mat ofta slängs i onödan på grund av okunskap. Låt det sunda förnuftet råda och titta, lukta och smaka på maten. Ser den bra ut, luktar den okej och smakar den som den ska? Då är den också det! Läs mer här: matsmart.se/matsvinnsskolan

OM MATSMART.SE

Matsmart är en sajt som säljer mat med kort bäst-före-datum, säsongsvaror som inte sålt slut och varor som ska byta förpackning. God mat som annars slängts bort. Smart tycker vi!

Resterkocken är ett initiativ framtaget av