My, Elin, Oscar och Theo, Killebäckskolan

My, Elin, Oscar och Theo

Vår motivering angående vårt mellanmål är att vi gör en nyttig variant av amerikanska pannkakor, vilket är utan socker, vi gjorde även en rosa glass med smak av jordgubbar på endast 3 ingredienser, fryst banan, frysta jordgubbar och mjölk, bara nyttigheter och superenkelt att göra. När bananerna börjar bli bruna kan man frysa in dom, sådana bananer använde vi, då får man en lite mer glassig konsistens på smoothien. Sedan som dricka gjorde vi en riktigt god och även väldigt nyttig smoothie som var på lite annorlunda ingredienser som vi då tänker att man kanske redan har hemma, på så sätt behöver man inte köra till affären för att handla det utan man kan bara ta varorna direkt ur kylskåpet, ingredienserna vi använde var frusen spenat, banan, broccoli och squash.

TÄVLINGSBIDRAG

Här kan du se och inspireras av bidragen som tävlar. Är du också en resterkock? Var med i tävlingen! Du får delta med flera bidrag samtidigt. Och glöm inte: alla idéer är bra idéer.

Visa fler bidrag

VAD ÄR EGENTLIGEN
BÄST FÖRE-DATUM?

Bäst före-märkningen är egentligen en garanti från producenten att varan vid detta datum håller exakt samma kvalitet som vid tillverkningstillfället. Till exempel att en läskedryck innehåller lika mycket kolsyra som när den tillverkades, att pastan har samma spänst och att ketchupen är lika krämig. Datumet säger alltså inte att varan blir otjänlig detta datum, till skillnad mot ”Sista förbrukningsdag” som används på till exempel kött, fisk och fågel.

Bäst före-märkningen sätts dessutom med enorma marginaler, vilket innebär att mat ofta slängs i onödan på grund av okunskap. Låt det sunda förnuftet råda och titta, lukta och smaka på maten. Ser den bra ut, luktar den okej och smakar den som den ska? Då är den också det! Läs mer här: matsmart.se/matsvinnsskolan

OM MATSMART.SE

Matsmart är en sajt som säljer mat med kort bäst-före-datum, säsongsvaror som inte sålt slut och varor som ska byta förpackning. God mat som annars slängts bort. Smart tycker vi!

Resterkocken är ett initiativ framtaget av