Matilda Alicia Tobias , Killebäckskolan

Matilda Alicia Tobias

Våra enchiladas med smoothie är ganska bra mot miljön eftersom yoghurten är från Sverige vilket bröden och kalkonskinkan också är. Däremot så kommer grönsakerna och frukterna troligtvis inte från Sverige vilket inte är så bra.
Att vi använder rester är väldigt bra för att vi inte använder något mer utan använder det som vi redan har.
Vi tycker att enchiladas och smoothies är väldigt gott och vet ingen dålig smak med maten.
Vårat upplägg tyckte vi var fint men de kan alltid bli bättre.
Vi tycker att vårat mellanmål är ganska nyttigt.
Vårat mellanmål tycker vi är ganska billigt.
Vårat mellanmål var väldigt enkelt att göra och det gick snabbt.
För att göra detta så behövde man inte ha någon recept man kunde ha så mycket man ville ha av de olika ingredienserna.

TÄVLINGSBIDRAG

Här kan du se och inspireras av bidragen som tävlar. Är du också en resterkock? Var med i tävlingen! Du får delta med flera bidrag samtidigt. Och glöm inte: alla idéer är bra idéer.

Visa fler bidrag

VAD ÄR EGENTLIGEN
BÄST FÖRE-DATUM?

Bäst före-märkningen är egentligen en garanti från producenten att varan vid detta datum håller exakt samma kvalitet som vid tillverkningstillfället. Till exempel att en läskedryck innehåller lika mycket kolsyra som när den tillverkades, att pastan har samma spänst och att ketchupen är lika krämig. Datumet säger alltså inte att varan blir otjänlig detta datum, till skillnad mot ”Sista förbrukningsdag” som används på till exempel kött, fisk och fågel.

Bäst före-märkningen sätts dessutom med enorma marginaler, vilket innebär att mat ofta slängs i onödan på grund av okunskap. Låt det sunda förnuftet råda och titta, lukta och smaka på maten. Ser den bra ut, luktar den okej och smakar den som den ska? Då är den också det! Läs mer här: matsmart.se/matsvinnsskolan

OM MATSMART.SE

Matsmart är en sajt som säljer mat med kort bäst-före-datum, säsongsvaror som inte sålt slut och varor som ska byta förpackning. God mat som annars slängts bort. Smart tycker vi!

Resterkocken är ett initiativ framtaget av