Felix, Marcus, Jesper, Nyvångskolan

Felix, Marcus, Jesper

Vår måltid var en smarrig äggröra med äpple i. Till den var det en sallad gjord på paprika och gurka.

Mjölken hade gått ut, äggen hade gått ut, äpplet var skrumpet, paprikan var skrumpen, gurkan var skrumpen och parmesanen som var i äggröran var bara några av dem sista bitarna som höll på att bli dåliga.

Denna måltiden är perfekt direkt efter en träning. Eftersom den innehåller mycket protein och en bra mängd sallad. Vi valde denna måltid för två av oss tre är just nu inne i bulk säsong och då är denna måltid en prefekt kombination för bulken för vi får i oss vårt dagliga proteinbehov.

TÄVLINGSBIDRAG

Här kan du se och inspireras av bidragen som tävlar. Är du också en resterkock? Var med i tävlingen! Du får delta med flera bidrag samtidigt. Och glöm inte: alla idéer är bra idéer.

Visa fler bidrag

VAD ÄR EGENTLIGEN
BÄST FÖRE-DATUM?

Bäst före-märkningen är egentligen en garanti från producenten att varan vid detta datum håller exakt samma kvalitet som vid tillverkningstillfället. Till exempel att en läskedryck innehåller lika mycket kolsyra som när den tillverkades, att pastan har samma spänst och att ketchupen är lika krämig. Datumet säger alltså inte att varan blir otjänlig detta datum, till skillnad mot ”Sista förbrukningsdag” som används på till exempel kött, fisk och fågel.

Bäst före-märkningen sätts dessutom med enorma marginaler, vilket innebär att mat ofta slängs i onödan på grund av okunskap. Låt det sunda förnuftet råda och titta, lukta och smaka på maten. Ser den bra ut, luktar den okej och smakar den som den ska? Då är den också det! Läs mer här: matsmart.se/matsvinnsskolan

OM MATSMART.SE

Matsmart är en sajt som säljer mat med kort bäst-före-datum, säsongsvaror som inte sålt slut och varor som ska byta förpackning. God mat som annars slängts bort. Smart tycker vi!

Resterkocken är ett initiativ framtaget av