Elle Hoveman, Liv  Altarac
10 röster

Internationella Engelska Skolan i Lund 9C

Elle Hoveman, Liv Altarac

Höst

Jag har tillsammans med en klasskompis lagat denna rätt, där vi framför höstens smaker och har en stor variation på både konsistenser och smaker. I rätten fokuserar vi på jordärtskocka, då det var detta vi hade hemma, samt att vi tillsammans med många andra komponenter bildar en väl balanserad rätt.Rätten är vegetarisk och innehåller bland annat en puré gjort av potatis och jordärtskocka, jordärtskocksbitar med fetaost, squash, chips av gulbeta, rostade kikärtor och en stomp gjord på rödbeta.

Räddade ingredienser:
Vi har använt jordärtskocka som börjat bli mjuk oh snart gammal. Vi har även använt en squash vi hade hemma som vi sedan syrat med citron. Vi har använt fetaost som hade kort utgångsdatum och rödbetor som var över från tidigare matlagning.

ÄR DU SKOLANS BÄSTA RESTERKOCK?

Visste du att en familj på fyra personer slänger drygt 1 kilo mat per dag? Det är inte alls bra, varken för miljön eller plånboken. Nu har du chansen att göra en insats och rädda resterna hemma i kylen – och samtidigt tävla om 3 000 kr till klasskassan och presentkort från Matsmart.se.

Tävla här