Elle Hoveman
3 röster

Interantionella Engelska Skolan i Lund 9C

Elle Hoveman

Gratäng med chips

Jag har lagat en vegetarisk rätt bestående av en gratäng på pasta, parmesan, pesto och soltorkade tomater. Rätten är balanserad för många kontraster i smaker och texturer. Därför har jag valt att ha en mjuk gratäng tillsammans med chips gjorda i ugn av potatis för att ge extra krispighet som brytning till gratängen. Jag har även serverat gurka till rätten för friskhet. Rätten serveras i små "ugnsformar" för att behålla värmen längre samt ge ett finare estetiskt uttryck.

Räddade ingredienser:
I denna maträtt har jag använt pasta som fanns över efter dagen innan, då jag kokat mer pasta än vad jag behövde. jagar även använt matlagningsgrädde som var kort datum på samt potatis som var påväg att bli gammal.

ÄR DU SKOLANS BÄSTA RESTERKOCK?

Visste du att en familj på fyra personer slänger drygt 1 kilo mat per dag? Det är inte alls bra, varken för miljön eller plånboken. Nu har du chansen att göra en insats och rädda resterna hemma i kylen – och samtidigt tävla om 3 000 kr till klasskassan och presentkort från Matsmart.se.

Tävla här