Pil som pekar till vänster Tillbaka

Från rest till fest – kanelbullekaka och pastapannkakor

Låt kreativiteten flöda! Här är två enkla recept som gör gott både för magen, plånboken och planeten. Prova dessa hållbara recept på kanelbullekaka av gammalt torrt bröd och pannkakor av överbliven pasta:

Gör såhär:

  1. Skär upp brödet i bitar, stora eller små
  2. Blanda smör, socker och kanel i en skål till ett smarrigt kanelsmör
  3. Vispa ihop mjölk/grädde, ägg, kanel, socker, vaniljsocker och en nypa salt till en äggstanning
  4. Varva brödet och kanelsmöret i en ugnssäker form och häll över äggstanningen, toppa med pärlsocker
  5. Lägg in i airfryern i ca 50 minuter på 160 grader
  6. Klart! Njut av en saftig, söt och varm kanelbullekaka

 

Se hur du gör här

Så gör du en saftig kanelbullekaka

Till en stor kaka behöver du:

Kanelsmör

  • 250 g socker
  • 200 g smör
  • 2 msk kanel

Äggstanning

  • 3 dl mjölk eller grädde
  • 0,5 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • 3 ägg

Gammalt torrt vitt bröd

Vinnarreceptet 2024 - Lovas pastapannkakor 

Så gör du:

  1. Mixa den kokta pastan tillsammans med ägg, mjölk, socker och en nypa salt till en bra konsistens, tillsätt lite mjöl om det behövs
  2. Stek smeten i smör på medelhög värme
  3. Voila! Njut av dessa svinnsmarriga pannkakor